Baia Sprie – Biserica ”Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” – Sfinţirea Paraclisului bisericesc de la Căminul pentru persoane vârstnice (VIDEO)

Moment de bucurie sufletească în ajun de Sfântul Nicolae
la Căminul pentru persoane vârstnice din Baia Sprie
– 4 decembrie 2009

Puţin poate ştiu că în oraşul de la poalele Gutâiului, de pe malul Săsarului, există un aşezământ social, un Cămin pentru persoane vârstnice, unde îşi trăiesc viaţa aproximativ 65 de persoane vârstnice, bărbaţi şi femei, integraţi în acest aşezământ de îngrijire socială. Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, făcătorul de minuni, din anul 2009 le-a adus vârstnicilor şi personalului angajat al Căminului o mare bucurie sufletească şi o împlinire a unei năzuinţe, anume aceea de a se întâlni la rugăciune într-un Paraclis bisericesc, spaţiu sacru în care să înalţe rugăciuni fierbinţi către Dumnezeu şi să fie un loc de reculegere şi de meditaţie sufletească pentru toţi cei angrenaţi în activităţile acestei instituţii. Dacă până în acest moment nu s-a putut realiza un astfel de spaţiu, odată cu numirea Părintelui Adrian Gh. PAUL în postul de preot paroh al nou înfiinţatei Parohii Ortodoxe din Baia Sprie, în octombrie 2009, ceea ce era odată un vis şi o năzuinţă se împlineşte. Preacucernicia sa, pe lângă activităţile spirituale şi religioase pe care le săvârşeşte la Biserica parohială încredinţată, se apleacă cu mare devotament şi faţă de cei loviţi de soartă, de cei bătrâni şi bolnavi, de cei abandonaţi ori retraşi şi integraţi în Amplasamentul social din Baia Sprie, îngrijindu-se cu multă dăruire de amenajarea unui Paraclis bisericesc care să fie un spaţiu de binecuvântare pentru întreaga instituţie socială băiespriană.
Arătând un mare interes faţă de personalul vârstnic care-şi desfăşoară activitatea în acest Aşezământ, printr-o foarte bună colaborare cu conducerea managerială a instituţiei, condusă de D-l director Vasile Gherman, ajutat de câţiva credincioşi cu suflet, Părintele Adrian Gh. Paul a reuşit într-un timp foarte scurt să amenajeze acest paraclis, să-l pregătească cum se cuvine pentru slujire sfinţitoare şi să invite pe Preasfinţitul părinte Iustin Sigheteanul spre a binecuvânta lucrările săvârşite la acest Paraclis şi spre sfinţirea lui. Aşa se face că în ajun de Sfântul Nicolae, pe 4 decembrie 2009, Preasfinţia Sa Iustin a săvârşit slujba de sfinţire a Paraclisului bisericesc, oferindu-i ca ocrotitor pe Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, făcătorul de minuni. Cu acest prilej, Preasfinţitul Iustin a venit împreună cu Părintele Virgil Jicărean, consilier eparhial pe probleme filantropice şi sociale ale Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, şi le-a oferit şi câte un mic dar de suflet persoanelor vârstnice integrate în Amplasament. După slujba de sfinţire, Preasfinţitul Părinte Iustin le-a împărtăşit câteva cuvinte părinteşti, i-a binecuvântat şi încurajat, le-a oferit daruri înainte de Sfântul Nicolae şi i-a mângâiat pe toţi.
A fost un moment de bucurie sfântă, de emoţie şi de sensibilitate, cu toţii mulţumindu-i Preasfinţitului Iustin şi lăudând pe Dumnezeu că le-a făcut acest mare dar să poată avea un spaţiu de refugiu, un loc de rugăciune şi un sfânt altar unde să-şi plece genunchii preamărind pe Dumnezeu. Din acest moment, Sfântul Ierarh Nectarie, vindecătorul de boli, va fi ocrotitorul acestui sfânt locaş şi în fiecare duminică şi sărbătoare părinţii slujitori Adrian Gh. Paul şi Marius Cătană vor fi prezenţi dimineaţa la slujbă, rugând pe Sfântul Nectarie să-i ocrotească pe toţi cei lipsiţi şi neajutoraţi.
Fie ca Sfântul Nectarie să-i ocrotească pe bătrâni, să le aducă pace şi mângâiere sufletească, iar celor implicaţi cu amenajarea şi înfrumuseţarea acestui Paraclis să le dăruiască împlinirea tuturor dorinţelor folositoare spre mântuire. Sincere felicitări conducerii şi personalului angajat al instituţiei pentru buna colaborare cu slujitorii bisericeşti înspre bucuria şi împlinirea năzuinţei persoanelor vârstnice ce-şi duc veacul în Aşezământul social din Baia Sprie. Fie ca rugăciunile înălţate în acest paraclis să fie ascultate de Dumnezeu, să reverse har şi binecuvântare peste toţi cei care trec pragul bisericii şi să le aducă bucurii nespuse tuturor ostenitorilor şi închinătorilor lui.

Baia Sprie,
7 decembrie 2009
De Sfânta Mc. Filofteia de la Curtea de Argeş

Baia Sprie - motiv pop

Lasă un comentariu