Baia Sprie – Biserica ”Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” – Concert de colinde 2015 (VIDEO-Galerie FOTO)

Baia Sprie - motiv pop

Baia Sprie–Bis.”Sf.Împ.C-tin şi Elena”-Craciun 2015-6
Baia Sprie–Bis.”Sf.Împ.C-tin şi Elena”-Craciun 2015-4

Baia Sprie - motiv pop

Baia Sprie - motiv pop

Program catehetic parohial pentru copii
Sosirea lui Moş Nicolae -6 decembrie 2015

Ziua de 6 decembrie este mult aşteptată de către toţi, în special de copii, care-l aşteaptă pe Sfântul Nicolae, întrucât este ziua de cinstire a acestui iubit şi poate cel mai popular sfânt din Sinaxarul Bisericii noastre. Ceea ce l-a impus pe Sfântul Ierarh şi făcător de minuni Nicolae în conştiinţa tuturor credincioşilor a fost bunătatea inimii sale, revărsată către alţii. A fost cuprins de un mare duh al dragostei faţă de Dumnezeu şi faţă de semeni, pe care a căutat mereu să-i ajute prin fapte de caritate. A fost numit de către tatăl căruia îi salvase cele trei fete de la desfrânare “îngerul cerului” din viaţa lor. Or, lucrul acesta îl ştiu credincioşii, dar mai ales copiii, care-l aşteaptă pe Sfântul Nicolae să vină şi la ei şi să le aducă daruri spre bucuria sufletului lor.
A venit Moş Nicolae şi în acest an la biserica parohială “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Baia Sprie, unde a fost întâmpinat de un număr mare de copii, însoţiţi de părinţii lor şi pregătiţi duhovniceşte de Părinţii slujitori ai Parohiei – Adrian Gh. PAUL şi Marius CĂTANĂ. Cu inimile pline de bucurie sfântă, cu emoţii mari şi cu un repertoriu bogat, copiii l-au întâmpinat pe Moşul cu poezii şi colinde tradiţionale româneşti, cu un program special de dinainte de Crăciun, susţinut în biserica parohială aflată în stadiu de pictură interioară bisericească, susţinuţi şi coordonaţi de cântăreţul bisericesc Bogdan DANCO. Toţi l-au aşteptat cu multă bucurie şi cu entuziasm; iar la apariţia Moşului, cu toţii au înmărmurit de emoţie.
În faţa Moşului Nicolae, copiii au prezentat admirabil un program special de Crăciun şi pentru venirea lui. Astfel, toţi copiii au rostit poezii, cântece şi colinde de Crăciun, încât l-au impresionat pe Moş Nicolae care, la rândul său, le-a oferit cadouri tuturor. Zâmbetul se putea vedea pe buzele lor şi bucuria primirii darurilor pe feţele tuturor. A fost cu adevărat o seară de neuitat pentru ei.
Această bucurie sufletească o dorim să o simtă toţi copiii care-l iubesc pe Sfântul Nicolae şi fiecare familie creştină care sunt înzestraţi de Dumnezeu cu copii, precum şi cei care prin ajutorare şi sprijin filantropic s-au învrednicit a iubi binele, aşa cum îl iubeşte Dumnezeu, având posibilitatea să-l împartă şi celorlalţi.
Mulţumind tuturor celor care s-au implicat în organizarea Programului catehetic parohial pentru copii de dinainte de Crăciun, le urăm să aibă parte de Sărbători ale iernii cu pace şi bucurie sfântă, pline de sănătate şi belşug şi să trăiască întru “Mulţi şi binecuvântaţi ani!”

Bogdan DANCO –cântăreţ bisericesc

Baia Sprie - motiv pop

Lasă un comentariu