Breb – Casa de oaspeți PÎRJA (TUR VIRTUAL-VIDEO-Galerie FOTO)

Prispa din lemn, acoperișul cu draniță, curtea cu troscoțel și pârâul cu apă de munte în fața casei sunt și vor rămâne embleme în viața și sufletul oricărui moroșan!

Casa Pîrja nr. 347 din satul  Breb județul Maramureș, este o casă tradițională din bârne ridicată de către Ileana si Gheorghe Pîrja în urmă cu aproape un secol. Păstrează la fel ca atunci, neschimbată, arhitectura tradițională maramureșeană, singurele renovări aduse fiind cele mici de uzură.  S-au pastrat toate elementele din trecut: fundație din piatră, strucură și acoperiș din lemn si draniță . Moștenitorii pun în valoare tot ce are  mai frumos această bijuterie arhitecturală străveche,  și redându-i farmecul până în cele mai mici detalii o introduc în circuitul turistic al zonei de sub Munții Gutâi . Casa dispune de cinci locuri de cazare având încalzire cu foc din lemn de brad în sobă tradițională, alternativ cu încălzirea electrică. Deși decorul este unul arhaic, nu lipsesc utilitățile când vine vorba de confortul vremurilor moderne. Camera de baie poate rivaliza cu cele mai titrate pensiuni agroturistice, atât prin utilități dar mai ales prin arhitectură.

Oaspeții noștri pot beneficia de mâncăruri din produse tradiționale specifice zonei, iar la cerere putem oferi program de muzică tradițională autentică, plimbări cu căruța pe drumurile șerpuite ale muntelui, drumeții într-un ținut pitoresc sau participarea la activitățile  tradiționale gospodărești.

Vă așteptăm cu ospitalitate maramureșeană din belșug!

Lasă un comentariu