Baia Mare – Biserica ”Sf.Ap. Petru și Pavel” – Alegerea Consiliului Parohial 2022-2026 (VIDEO-Galerie FOTO)

Parohiile Ortodoxe din cadrul Patriarhiei Române
își formează Consilii şi Comitete parohiale noi
-Mandat 2022-2026 –

În perioada de început a noului an 2022, în toate parohiile din cadrul Patriarhiei Române au loc alegeri de membrii activi în noile Consilii şi Comitete parohiale, întrucât expiră termenul de 4 ani a celor aleşi în primăvara anului 2018. Toţi preoţii şi credincioşii Bisericii fac propuneri în acest sens, desemnând oameni sârguitori, buni credincioşi, persoane reprezentative, cinstiţi, oneşti şi cu o comportare demnă de a ocupa un loc într-un astfel de forum bisericesc la nivel de parohie.
Şi pentru comunitatea parohial-bisericească din oraşul Baia Mare, respectiv a Bisericii cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru și Pavel” din cartierul Valea Roșie, este un bun prilej de adunare parohială pentru constituirea organismelor parohiale bisericești, potrivit Statutului BOR, liste cu numele persoanelor propuse şi aducerea spre cunoştinţă credincioșilor din biserică. Aceştia au acum posibilitatea în biserică să-i aleagă şi să-i desemneze pe cei propuşi, încredinţându-le votul lor de încredere pentru viitorul mandat de consilier parohial pentru perioada 2022-2026. Momentul înălţător al votului fiind programat pentru ziua de duminică 23 ianuarie a.c., iar după Sfânta Liturghie, convocându-se Adunarea parohială, cei desemnaţi urmând a depune jurământul de credinţă în faţa credincioşilor, preluându-şi astfel funcţia bisericească de curator sau consilier parohial. Aşa se face că un număr de 12+2 membrii oficiali, în calitate de consilieri parohiali, vor depune jurământul de credință faţa Sfântului Altar, în prezența credincioșilor, iar pe urmă dintre ei se va desemna un reprezentant de seamă spre a ocupa demnitatea de epitrop sau prim-curator.
În cadrul şedinţei parohiale anunţate şi susţinute, Părinţii slujitori Adrian Gh. Paul –preot paroh şi Marius-Alexandru Lazăr, au mulţumit în mod deosebit credincioşilor care au participat la vot spre a-şi exprima dorinţa lor, i-au felicitat pe toţi cei desemnaţi a ocupa funcţia de curator şi epitrop, li s-a urat mult succes noului Consiliu parohial şi a Comitetului de femei validat în sporirea dreptei credinţe şi a lucrărilor rămase de efectuat la Biserica parohială. Nu sunt lipsite de importanţă priorităţile parohiale stabilite în această Şedinţă de lucru pentru perioada următorului mandat, în care cu toţii, preoţi şi credincioşi, au mărturisit dorinţa de a definitiva lucrările de pictură interioară a Bisericii spre împlinirea lor sufletească, precum și cele necesare programării unei sfințiri (târnosiri) a Bisericii Parohiale de pe Valea Roșie din Baia Mare. Toate documentele înregistrate în Procesul verbal al Parohiei urmează a fi depuse de Părintele paroh la Protopopiat şi respectiv Episcopie spre validare.
În calitate de epitrop parohial, desemnat şi validat în unanimitate de voturi valabil exprimate, este D-nul Vasile FILIP, aflat la vârsta de 61 de ani și la al 4 (patrulea) mandat oficial de curator-prim, care-și propune solemn să coordoneze prin comunicare, echilibru și experiență toate activitățile gospodărești înspre îndeplinirea obligaţiilor sale de epitrop bisericesc cu cea mai deplină conştiinciozitate, respectând Statutul şi toate Regulamentele bisericeşti, precum şi toate dispoziţiile autorităţilor superioare bisericeşti din Patriarhia Română. Împreună preoți slujitori și colaboratori ne dorim cu toții să avem un mandat nou plin cu realizări și cu multe satisfacții sufletești. Pe toți cei desemnați îi felicităm și le urăm mult succes în noua activitate administrativ-parohială pentru mandatul 2022-2026.

Aşa să ne ajute Dumnezeu tuturor!

Lasă un comentariu