Biserica ”Sf.Ap. Petru și Pavel” – Dar de Sfântul Nicolae (Galerie FOTO)

6 dec 2022

Dar preasfânt oferit de Corul Bisericii Ortodoxe din Certeze

Sfinte Ierarhe Nicolae, făcătorule de minuni, roagă-te și mijlocește lui Hristos Dumnezeu pentru noi toți!

Dragii mei,
ziua de 6 decembrie este așteptată de cei mai mulți dintre noi, întrucât e ziua de cinstire a Sfântului lui Dumnezeu, Nicolae, cel cu numele și mai ales cu faptele s-a dovedit a fi un mare slujitor al lui Dumnezeu și al Bisericii lui Hristos. Bărbatul înțelept, slujitorul desăvârșit, împlinitorul poruncilor lui Dumnezeu, chipul zugrăvit al blândeților și în toate virtuos, propovăduitorul Evangheliei lui Hristos, făcătorul de minuni din Mira Lichiei, apărătorul dreptei credințe și mărturisitorul adevărului, Sfântul Nicolae, cel cu nume mare – este sfântul cel mai îndrăgit, respectat și iubit sfânt al Bisericii lui Hristos. Cine nu a auzit de Sfântul Nicolae și de lucrările sale minunate? Câte minuni nu a săvârșit omul lui Dumnezeu cu puterea credinței și prin exemplul personal de viețuire? Cu adevărat un nume, un spirit, o voință de om exemplar și demn de urmat pentru oricine și pentru orice generație.
Și cum îl așteptăm în fiecare an să-și arate din nou dragostea și generozitatea așezând în ghetuțe și-n suflete zâmbete, bucurii, daruri și speranțe? Pentru toate îl iubim și-l prețuim, pentru că mult ne iubește. Îi suntem recunoscători și-l cinstim ca pe cel ce merită apreciat și cinstit pentru că ne învață ca și noi să fim puțin mai buni și darnici față de cei din jurul nostru. Căci: ”mai fericit este a da, decât a lua”! Aceasta înseamnă în fapt să fi om, adică să însemni ceva pentru celălalt! Că pentru aceasta Dumnezeu S-a înnomenit, luând chip de om desăvârșit, ca pe noi, oamenii, să ne determine să iubim.
Semn al iubirii și al generozității ne-au arătat cei din Corala parohială a Bisericii Ortodoxe din Certeza Oașului, care la început de decembrie, tocmai de sfântul Nicolae, au adus un dar imens credincioșilor Parohiei noastre de pe Valea Roșie: colindul sfânt și străbun! Mai ales pentru preotul paroh Adrian-Gheorghe PAUL și familia sa, ca unul care a slujit nu demult (perioada 2016-2020) timp de patru ani în comunitatea ortodoxă oșenească din Certeza. Ei sunt cei care nu l-au uitat și l-au colindat așa cum știu mai bine: colinde străbune, vechi și prezentate în stil aparte; îmbrăcați frumos, în costume tradiționale oșenești. Doar cucernicia sa i-a pregătit, format și îndrumat în acest sens câtă vreme le-a fost păstor sufletesc. O imensă bucurie oferită din prisosul inimii lor. Iată cum darul din dar se face Rai!
Părintele paroh a fost impresionat și împlinit la maxim, mai ales că nu s-a așteptat la această vizită misionară și surpriză efectuată, fiindcă nu a fost anunțată în prealabil. S-a dorit să fie o surpriză plăcută: și a ieșit așa cum s-a dorit! Emoția s-a simțit în glasul și-n slujirea Cucerniciei sale în această duminică de 6 decembrie 2022. După doi ani de când a primit ascultarea de a sluji în orașul Baia Mare, la această comunitate parohială, părintele Adrian-Gheorghe Paul nu a fost vizitat de un astfel de grup de ”vestitori”, lucru care i-au pricinuit o imensă bucurie sufletească. A fost cu adevărat o zi însemnată și care va rămâne negreșit adânc întipărită în inima cucerniciei sale și a familiei.
Felicitări sincere inițiatorilor și tuturor celor implicați în acest demers de a face bucurii și a oferi în dar cântul lor străbun și a se prezenta în ținuta lor tradițională. Cu adevărat un dar sfânt de cinstirea Sfântului ierarh Nicolae, făcătorul de minuni! Iată o minune! Har, milă și binecuvântare de la Dumnezeu prin slujirea și mărturisirea sfinților Săi. Amin

Lasă un comentariu