Baia Sprie-”Bis. Sf.Împ.C-tin şi Elena”- Program catehetic -Concert colinde de Crăciun, 22 Decembrie 2013 (Galerie FOTO)

Baia Sprie - motiv pop

Baia Sprie - motiv pop

        Sărbătoare la Biserica de lemn din Baia Sprie
Prilej de bucurie printre credincioşii şi copiii din Baia Sprie. Preoţii Adrian Gheorghe Paul şi Marius Cătană, de la Parohia “Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” împreună cu membrii Consiliului Parohial şi credincioşii din parohie, organizează în timpul anului acţiuni umanitare pentru oamenii nevoiaşi, copii, bătrâni şi bolnavi în mod special. Pentru cei prezenţi la Biserică, în această perioadă a sărbătorilor de iarnă, au interpretat colinde grupuri de teologi, vârstnici, copii preăcolari şi şcolari din parohie, îndrumaţi de diaconul Gheorghe Moldovan şi de cântăreţul Bogdan Danco. Atmosfera de mare sărbătoare a fost pregătită special de preoţi, care ajutaţi de coratori şi credincioşi cu suflet mare, au creat o ambianţă plăcută şi de bucurie maximă. Totul a început cu pregătirea cadourilor pentru colindători, aducerea bradului în curtea bisericii, împodobirea lui cu obiecte specifice şi iluminat ornamental, culminîâd cu concertul de colinde, primirea Moşului şi răsplătirea colindului cu bucate, colaci, vin, fructe şi multe dulciuri.

     Mulţumiri pentru binefacerile din acest an
Şi în acest an, parcă mai mult ca niciodată, Moş Crăciun a ajuns cu multe cadouri la biserca de lemn aflată în continuă frământare de împodobire cu cele necesare. A adus nu numai daruri şi bucurie în sufletul credincioşilor şi copiilor ci şi o faţă nouă ansamblului arhitectural din localitate. După Concertul de Colinde susţinut de copii şi adulli în faţa credincioşilor din localitate, vestitorii naşterii Domnului Iisus Hristos au recitat poezii Moşului pentru a primi pachetele cu daruri aflate cu generozitate în tolbă. Pentru prima dată în istoria acestei parohii, credincioşii, în special copiii au avut posibilitatea de a-i mulţumi “Moşului” pentru că a adus un brad uriaş în curtea complexului monahal cu care s-au pozat pentru a avea amintirea plăcută peste ani. Cu toţii s-au bucurat şi s-au rugat mulţumind Cerului pentru binefacerile de care a avut parte parohia în cursul acestui an. Moş Crăciun a fost darnic şi i-a răsplătit pe credincioşi, în primul rând cu sănătate şi cu o biserică extinsă şi frumos împodobită. Preoţii slujitori ai acestei biserici îşi pun speranţa în Moş Crăciun că anul care vine îi va ajuta să realizeze pictura în zona extinderii bisericii şi de ce nu să înceapă construcţia la o casă parohială unde să-şi primească aşa cum este normal şi tradiţional, colindătorii.

Vasile GHERMAN

 

Baia Sprie - motiv pop

Lasă un comentariu