Baia Sprie-”Bis. Sf.Împ.C-tin şi Elena”- Program catehetic cu copiii -Prima spovedanie – 2010 (Galerie FOTO)

Baia Sprie - motiv pop

Baia Sprie - motiv pop

Eveniment duhovnicesc şi de tradiţie
la început de an şcolar în Baia Sprie
-19 septembrie 2010

Este din nou începutul unui nou an şcolar când toţi copiii aşteaptă sunetul de clopoţel care-i cheamă pe băncile şcolii spre a li se transmite învăţături frumoase şi cunoştinţe de folos pentru viaţă. Alături de şcoală, Biserica vine întru întâmpinarea copiilor care, prin străduinţa părinţilor evlavioşi, se apropie de Sfântul altar spre a le împărtăşi şi învăţăturile evanghelice ale Domnului nostru Iisus Hristos. Pentru aceasta, spre a împlini o tradiţie frumoasă încetăţenită în oraşul minier de la poalele Gutâiului, părinţii copiilor de vârsta cuprinsă între 7 şi 9 ani, au apelat la preoţii slujitori ai Bisericuţei de lemn din Baia Sprie spre a le veni în ajutor cu privire la cea dintâi Spovedanie la împlinirea acestei frumoase vârste. Aşa se face că peste 20 de copii, ai tot atâtor familii de credincioşi băisprieni, s-au pregătit pentru acest eveniment familiar şi bisericesc, oferindu-le copiilor lor o sărbătoare de neuitat.
Şi a fost cu adevărat o sărbătoare comunitară şi familiară, întrucât părinţii slujitori Adrian Gh. PAUL, preot paroh, şi Marius CĂTANĂ, numiţi la nou înfiinţata Parohie cu hramul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Baia Sprie, le-au pregătit o sărbătoare pe cinste, pe care nu o vor uita curând. După ce toţi copiii au fost mărturisiţi pentru prima dată, au participat atent la slujba Sfintei Liturghii, au fost împărtăşiţi cu Trupul şi Sângele Domnului nostru Iisus Hristos, au făcut multe poze şi, în cele din urmă, au luat parte la o agapă frăţească pregătită special pentru ei la Restaurantul Medio Monte din imediata apropiere a Bisericii parohiale. Cu toţii, îmbrăcaţi de sărbătoare ca miri şi mirese, s-au bucurat de această zi frumoasă, părinţii lor au fost mulţumiţi, iar preoţii împliniţi că încă această tradiţie nu s-a pierdut în oraşul Baia Sprie. Chiar părintele Adrian Gh. PAUL, preotul paroh al nou înfiinţatei Parohii băiespriene, ne-a declarat că „…simte o mare bucurie sufletească şi o împlinire că vede atât de mulţi copii, împreună cu părinţii şi rudeniile lor, apropiindu-se de Sfânta biserică, de Taina mărturisirii şi de comuniunea de suflet pe care cu toţii au realizat-o prin organizarea acestei întâlniri. Ne dorim ca în fiecare an, la începutul noului an şcolar, să ne punem în slujba celor mici, care încep să devină mari, spre a le fi povăţuitori duhovniceşti în drumul vieţii şi al cunoaşterii. Or, spovedania lor pentru întâia oară, prezenţa regulată la biserică, îndemnul la rugăciune, ascultarea de părinţi şi aplecarea spre învăţătură bună şi folositoare, sunt povăţuirile pe care noi avem datoria să le aşezăm la temelia sufletească a acestor copii mici, spre a le fi călăuze pe parcursul întregii vieţi. Că de felul cum îi învăţăm acum şi-i povăţuim, aşa îi vom avea şi-n viitor”.
Apreciem şi noi intenţia bună a părinţilor păstori de suflete, le urăm mult succes şi spor duhovnicesc în activitatea lor pastoral-misionară din nou înfiinţata parohie băiespriană şi le promitem că vom fi alături de ei în toate acţiunile bisericeşti interprinse în urba noastră spre folosul şi împlinirea tuturor băiesprienilor.
Vasile GHERMAN

Baia Sprie - motiv pop

Lasă un comentariu